Een volledige voetbehandeling

Tijdens de eerste afspraak neem ik, voorafgaand aan de behandeling, een anamnese af. Dit is een algehele analyse van uw voeten. Gevolgd door een voetenbad (of aan het einde van de behandeling een voetenscrub). De basisbehandeling bestaat uit het knippen en mechanisch afwerken van de teennagels, het verzorgen van de nagelomgeving, het verwijderen van likdoorns en eelt, het behandelen van ingroeiende teennagels, kloven en schimmel(mycose) nagels en kalknagels. Een volledige voetbehandeling wordt, indien de toestand van de voeten dit toelaat, altijd afgerond met het incrèmen van de voeten middels een korte voetmassage.

Een eerste afspraak duurt maximaal 90 minuten. Voor vervolgafspraken hanteer ik maximaal 60 minuten per behandeling.

Zorgvuldige aandacht en de juiste verzorging is van groot belang voor u en uw voeten

— Karin Ansems

Bij het maken van een afspraak zal bij u worden nagaan of er sprake is van contra-indicaties. Dit zijn omstandigheden met betrekking tot uw gezondheid die reden zijn om -bepaalde onderdelen van- de behandeling niet uit te voeren.

Deelbehandelingen

Heeft u slechts een enkele klacht die u graag verholpen ziet?  Dan is een deelbehandeling iets voor u! Een deelbehandeling duurt maximaal 25 minuten. Neem voor meer informatie contact met mij op.

Harsen

Harsen van uw benen geeft een zijdezacht resultaat - zo zijn uw benen klaar voor ieder seizoen!

— Karin Ansems

Bij De Voetverwenpraktijk kunt ook terecht voor het harsen van uw boven- en onderbenen of uw rug.

Een voordeel van harsen is, dat de haren na ongeveer de tweede harsbehandeling dunner en lichter terugkomen. Dat de haren definitief weg zouden blijven is absoluut een fabeltje.

Het ontharen met warme hars zorgt ervoor dat de poriën geopend worden, waardoor de hars zich in het haarzakje aan het haar kan hechten. Op deze manier worden de haren volledig uitgetrokken. Ik maak hierbij gebruik van bijenhars, die tevens een verzorgende functie heeft. Voor de gevoelige huid is er ook een azuleenhars beschikbaar.

Zwangerschapsarrangement

Zwanger zijn, genieten van het wondertje dat in uw buik groeit en lopen op een roze wolk… Over lopen gesproken…. Uw lichaam verandert en uw gewicht neemt toe waardoor vanzelfsprekend meer druk komt te staan op uw benen en voeten. Door overbelasting en verandering van drukverdeling onder de voet neemt de kans op eeltvorming en likdoorns toe en naarmate de zwangerschap vordert kan het moeilijker worden op een goede manier uw voeten en nagels te verzorgen. Hoe fijn is het om op zo’n moment  die zorg (tijdelijk) uit handen te geven?

Ook ervaren veel vrouwen tijdens de zwangerschap zware en vermoeide benen. Een voet- en onderbeenmassage biedt u niet alleen dat welkome rustmoment, dus ontspanning, maar zorgt ook voor een goede doorbloeding en geeft u weer de nodige energie.

Om u de laatste weken van uw zwangerschap te ontlasten, bied ik u het volgende arrangement aan: een volledige voetbehandeling inclusief voetenbad en desgewenst het lakken van uw nagels. Als losse behandeling een ontspannen  voet- en onderbeenmassage. Na uw bevalling zie ik u graag terug voor een Voet Verwen Behandeling (zoals eerder op deze pagina omschreven) waarbij u nog eens extra in de watten wordt gelegd! Uiteraard kunt u ook aan arrangement naar behoefte samenstellen. Neemt u gerust telefonisch contact op op de mogelijkheden en kosten te bespreken.

De Voet-Verwen-Behandeling

Voelen uw benen en voeten soms vermoeid aan en kunnen zij wel een extra boost gebruiken? De energie verrijkende Voet-Verwen-Behandeling zal er voor zorgen dat uzelf en uw voeten weer ontspannen huiswaarts gaan na afloop van deze 60 minuten durende behandeling. Na een aangenaam voetenbad worden uw onderbenen en voeten gescrubd, gevolgd door een masker waarbij uw onderbenen en voeten warm ingepakt worden zodat het masker zijn werking kan doen. Tenslotte beleeft u een ontspannen en uitgebreide onderbeen- en voetmassage die de energiestroom in het lichaam stimuleert en de doorbloeding opwekt. Tijdens deze behandeling werk ik met verzorgende, huidherstellende en vochtregulerende producten met natuurlijke ingrediënten zoals verse en gedroogde kruiden, kostbare oliën, noten en vruchten. U sluit de behandeling af met een rustmoment en iets te drinken, voordat u uw dag vervolgt.

Zorgvuldige aandacht en de juiste verzorging is van groot belang voor u en uw voeten

— Karin Ansems

Nagelreparatie

Verandering van de (vaak grote) teennagels door trauma die de nagel heeft opgelopen of door een ziekte die de nagel aantast is voor mensen vaak een reden om de tenen bedekt te houden. Een traumanagel kan bijvoorbeeld ontstaan door het stoten van de nagel of druk van de schoen waardoor de nagel gedeeltelijk loslaat van het nagelbed of afbreekt waardoor de nagel niet meer compleet is en daardoor vatbaarder is voor schimmels of infecties. Een nagel laten repareren of verlengen aan de hand van de daardoor speciaal ontwikkelde Wilde Pedique gel van LCN kan voor deze mensen een uitkomst bieden voor een esthetisch mooiere en verzorgde teennagel, uiteraard zowel voor vrouwen als voor mannen. De elastische gel past zich goed aan, aan de afwikkelingsbewegingen van de voet.

Uiteraard zijn er ook bepaalde omstandigheden waarbij nagelreparatie- of verlenging wordt afgeraden, denk hierbij aan bijvoorbeeld actief sporten waarbij de nagel keer op keer klappen opvangt of bij het dragen van foutief schoeisel waarbij de nagel niet genoeg ruimte krijgt of beroepsmatige houding waarbij men continue op de hurken zit en de tenen in een bepaalde houding staan.

Nagels lakken

Wilt u uw behandeling afsluiten met het lakken van uw teennagels, geef dit dan tijdig aan zodat er rekening gehouden kan worden met de behandeltijd. Ik adviseer en lak uitsluitend met de nagellak van Depend O2, een zuurstofdoorlatende nagellak die de nagels laat ademen. Bij uitstek ideaal wanneer u schimmelnagels heeft en deze dagelijks behandeld met antimycotica maar ook wilt voorzien van een leuk kleurtje! De nagellak van Depend O2 blijft lang mooi en is in meerdere leuke kleuren voor de verkoop verkrijgbaar, zo ook een base- en topcoat . Tip: Gun uw nagels ook tijd om bij te komen door ze in de herfst- en wintermaanden niet te lakken. En mochten uw nagels wat extra verzorging nodig hebben, probeer dan eens de voedende Grape & Avocado olie van Depend O2.