Wist u dat...?

In vergelijking met de rest van ons lichaam zijn onze voeten toch vaker wel dan niet het ondergeschoven kind. En dat terwijl er zoveel verwacht wordt van onze onderste ledematen. Want staat u er wel eens bij stil dat vanaf het moment dat u uit bed stapt uw totale lichaamsgewicht op uw voeten rust? Veel voeten hebben het zwaar te verduren, o.a. door niet goed passende schoenen, staand werk en door hen ervan langs te geven tijdens het sporten.

Er wordt zoveel verwacht van onze onderste ledematen en toch worden ze vaak vergeten...

— Karin Ansems

Goede voetzorg

Goede voetzorg is belangrijk voor iedereen, voor mensen met klachten... en om klachten te voorkomen!

— Karin Ansems

Goede voetzorg door een professionele pedicure is daarom niet alleen belangrijk voor mensen die klachten aan hun voeten ervaren, maar feitelijk ook een preventieve noodzaak om potentiële voetklachten en andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan rugklachten (problemen in de wervelkolom ontstaan vaak door voetproblemen) en gewrichtsklachten als gevolg van overbelasting.
Of je man of vrouw bent, jong of oud, wel of niet sport, iedereen is gebaat bij goede voetverzorging.

Pedicure

Pedicures hebben veel verschillende taken, zoals de verzorging van teennagels en voethuid. Belangrijk is dat deze taken zorgvuldig en goed uitgevoerd worden. Normaliter is een bezoek eens in de 4, 6 of 8 weken voldoende. Afhankelijk van uw voetproblematiek, kan de frequentie afwijken. E.e.a. altijd in overleg. Pedicures hebben ook een adviserende rol. Mensen dragen soms onjuiste schoenen of hebben een afwijkende voetstand. De pedicure kan dan adviseren en hulpmiddelen aanbieden maar ook doorverwijzen naar een andere discipline. Een vakbekwame pedicure geeft uw voeten de aandacht die zij nodig hebben én verdienen!

Zorgvuldige aandacht en de juiste verzorging is van groot belang voor u en uw voeten.

— Karin Ansems

ProVoet

De Voetverwenpraktijk is aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw voeten op professionele wijze en met optimale deskundigheid worden verzorgd.

Als uw voeten goed verzorgd worden, voelt u zichzelf ook al gauw een stukje beter. Ik kan u daarbij helpen.

— Karin Ansems

Schapenwol voetcrème

Wat wolvet (lanoline) is voor de vacht van het schaap, is talg voor de mensenhuid. Talg (met behulp van de zweetkliertjes) is de beschermlaag van onze huid dat de huid soepel houdt en beschermt tegen bacteriën en schimmels. Soms is de huid zodanig beschadigd dat ruwheid, droogte, kloven, huidirritaties of eczeem het gevolg zijn.

Het natuurlijke wolvet uit de vacht van het schaap maakt de huid weer zacht en wondjes verdwijnen, zo was de ervaring van schapenboerin Renske van de Texelse schapenboerderij De Noordkroon waardoor wolvet de basis werd voor een uniek natuurproduct van Texel, de Schapenwolcrème.

Schapenwol Voetcrème is een natuurlijke huidverzorging voor uw voeten, voelt niet vet aan en trekt snel in. 94% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong. Het wolvet verzacht de huid, de menthol werkt verfrissend, de kamfer en teatree-olie hebben een natuurlijke antiseptische werking. De tijm helpt tegen geurtjes. De crème wordt o.a. gebruikt bij ruwe en droge huid, eeltplekken, zere hakken, voetschimmel, wintertenen, kalknagels en voetengeur.